O nás
Víno a krajíc
Milujeme dobré víno a poctivý chléb.Tyto dvě úžasné pochutiny, které jsou biblicky a duchovně provázány, nabízíme spolu s dalšími delikatesami k prodeji i degustaci v našem obchodě a degustačním ateliéru v pražském Podolí.
Nejsme jen prodejci lahví!
Více než 25 let se věnujeme distribuci vín, degustacím, someliér cateringu a dalším gastronomickým akcím. Ve VÍNU a KRAJÍC budete vždy v rukou těch nejlepších odborníků a profesionálů.

Náš tým
Martin Matula
Martin je absolventem Valtické Vinařské akademie a Wines & Spirits Weinakademi Osterreich. Před 30 lety začínal jako someliér hotelu InterContinental Praha a restaurace Zlatá Praha. Vína pečlivě vybíral také klientům lázeňského Interhotelu Alexandria Luhačovice nebo Restaurantu Ballei v Německu. Měl tu čest pracovat s prezidentem francouzské asociace someliérů panem Gerogesem Petruisetem a servírovat víno mnoha českým i celosvětově známým osobnostem.

Lukáš Veith
Lukáš pracoval 10 let jako someliér Ristorante Pasta Fresca v Praze patřící do skupiny restaurací Ambiente. Během tohoto období ho uchvátila a naprosto pohltila italská gastronomie. Láska k ní ho přivedla k procestování celé Itálie, kde načerpal cenné vědomosti a degustoval a vybíral vína pro vinný lístek přímo u italských vinařů.
Baví ho poznávat nová vína, naslouchat přáním zákazníků a připravovat pro ně vinotéky na míru.

Martin Jeřábek
Touhu po poznání vín probudil v Martinovi náš druhý Martin (M.) při náhodném setkání během jeho působení v Malostranské Besedě. Když poté v roce 2005 otevíral svou restauraci Tři století, bylo jasné, že vinný lístek budou tvořit spolu. Léta vzájemné spolupráce, zkušenosti s víny z celé Evropy a cesty za vinaři jej ovlivnili natolik, že se chce vínu věnovat navždy.

